Over

Rita van der Laag

Glorieuze Relaties

"Relatietherapie en relatiecoaching vanuit een een groot hart. In de liefde van het grote hart weer thuiskomen. Een groot hart voor jou om weer in je kracht te komen en vreugde te ervaren."

Over coach en relatietherapeute Rita van der Laag

Leven is leren voor mij. Relaties hebben mij altijd al geboeid en zijn al 25 jaar een drijfveer om continu opleidingen en trainingen te volgen. Ook regel ik coaching voor mezelf, mediteer dagelijks en reflecteer ik op mijn handelen.

Ik lees veel boeken en vakliteratuur en leer vanuit de dagelijkse praktijk. De laatste universitaire opleiding, Counseling in Existentieel Welzijn, heb ik afgerond in 2017.

Levenservaring heeft mij veel waardevolle inzichten gebracht.

Ook ik heb leren omgaan met hoe het is om vast te zitten in een relatie, werken, leren en een gezin te combineren, persoonlijk te groeien, afscheid te nemen van wat niet meer werkt en mijn eigen leven te leiden. Vervolgens ben ik een tweede huwelijk aangegaan met een lieve man.

Intussen zijn we opa en oma en blijven we groeien in deze nieuwe levensfase.

Trainingen en opleidingen die ik heb gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en relaties:

NLP-master practitioner, transformatieve life coaching, mindfulness in relaties, systemisch coachen, dialoog in communicatie, geweldloze communicatie, integrale benadering, spiral dynamics, ontwikkelingspsychologie, levensschouw en levensthema’s, effectief leiderschap Stephan Covey, emotioneel bewustzijn, enneagram, talentencoach, van docent naar leercoach, vergeving, liefhebben door acceptatie, past reality intergration, focussen, energisch werk, bioresonantie, awakening your light body, diverse wijsheidstradities en spiritualiteit.

Inspirators:
Willem Glaudemans, Eric Schneider, Stephen Covey, Mia Leijssen, Dalai Lama en vele anderen die ik ontmoet in het dagelijks leven.

Reacties van cliënten:
"Rita is uitnodigend, luistert aandachtig, blijft neutraal, stelt vragen om dichter bij wederzijds verlangen en belangrijke persoonlijke waarden te komen."
"Rita voelt veel aan en denkt in mogelijkheden en vanuit liefde. Rita is vriendelijk en gastvrij. Een therapeut met een groot hart voor menselijke relaties, persoonlijke groei en ontwikkeling."

Ik werk vanuit een breed en gevarieerd aanbod van therapiën die praktisch en effectief zijn:

Mindfulness coaching relatietherapie

Existentieel welzijn

Existentieel welzijn bevorderen om te leven vanuit liefde. Leren omgaan met tegenslagen en uitdagingen die het leven brengt. Het perspectief overeind houden in tijden van lijden, menselijke veerkracht ervaren en krachtbronnen ontdekken die ondanks of dankzij probleemsituaties oplichten. Steeds opnieuw evenwicht vinden tussen de dimensies op sociaal, fysiek, psychisch en spiritueel welzijn. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Universiteit van Leuven en afgerond in 2017.

positieve psychologie - relatietherapie - glorieuze relaties

Positieve psychologie

Positieve psychologie stelt dat je kunt bouwen op je innerlijke kracht. Daarbij aandacht geven voor wat werkt vanuit optimisme, hoop, veerkracht, dankbaarheid en emoties. Doel is om meer vreugde en verbondenheid te ervaren die zinvol is. Willen we optimaal functioneren, dan hebben we positieve emoties nodig.

_DSC5957

NLP MasterPractitioner en transformative life coaching

Gericht op bewustwording, zingeving, liefde en relaties onderhouden. Neuro-linguïstisch progammeren (NLP) is een methodiek voor training en coaching en communicatieverbetering. NLP-coaching beoogt gedragsverandering door het analyseren en veranderen van denkpatronen. NLP helpt om de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen te herkennen en die zo te veranderen dat ze het potentieel tot bloei kunnen brengen.

DSC_0053

Mindfulness coachen

Antwoorden komen van binnen uit. Weten wat je voelt vanuit een innerlijk kompas gericht op welzijn en liefde. Aanvoelen dat het voor jouw hart klopt, van binnen uit. Diepere gevoelslagen onder woorden leren brengen.