Werkwijze

Jouw verhaal vertelt iets wat heel belangrijk voor je is.
Laten we daar naar kijken en onderzoeken wat er nodig is en daar samen aan werken.

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  1. Relatiescan

  We starten met een relatiescan. Duidelijkheid krijgen wat maakt dat de relatie verstoord is. Wat is er aan de hand? Wat wordt er werkelijk gecommuniceerd en wat zijn de wederzijdse gevoelens daarbij? Klopt dit gedrag met de dagelijkse realiteit? Zo krijgen we inzicht over waar de grens overschreden is en nemen we ieders beleving serieus. Belangrijk daarbij is dat alles gedeeld wordt wat er nu speelt en wat niet langer werkt.

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  2. In kaart brengen

  We brengen in kaart wat er is. Is er hoop en vertrouwen, om weer met elkaar in contact te zijn? Het belangrijkste is om weer open en eerlijk te zijn en op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Een positieve mindset is essentieel in relaties.

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  3. Creëren van een gezamenlijk doel

  Een nieuwe stap is om ieders verlangen, een krachtbron, te ontdekken en dat een plek te geven in jullie relatie. We creëren een gezamenlijk doel en een ander beeld voor de toekomst om verder aan te werken. De keuze is aan jullie.

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  Vanuit een onpartijdige en professionele aanpak begeleid ik het contact tussen de partners.

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  Relatietherapie en coaching is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim.

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  Relatietherapie is maatwerk en toegespitst op jullie situatie. Er is geen standaard stappenplan wat werkt in ieders situatie.

  De aanwezigheid van mij heeft impact omdat ik neutraal ben. Ik luister, vraag door en alles wat je denkt, voelt en ervaart mag er zijn. Mijn rol is uitnodigend zodat jullie gehoord en gezien worden. Vanzelfsprekend komt er meer aandacht voor elkaars grenzen en compassie. Vertrouwen in mij is essentieel om door te gaan met de relatietherapie. 

 • Relatietherapie Glorieuze Relaties Alkmaar en omgeving

  Ik werk vanuit een breed en gevarieerd aanbod van therapiën die praktisch en effectief zijn:

  Existentieel welzijn bevorderen om te leven vanuit liefde. Leren omgaan met tegenslagen en uitdagingen die het leven brengt. Het perspectief overeind houden in tijden van lijden, menselijke veerkracht ervaren en krachtbronnen ontdekken die ondanks of dankzij probleemsituaties oplichten. Steeds opnieuw evenwicht vinden tussen de dimensies op sociaal, fysiek, psychisch en spiritueel welzijn. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Universiteit van Leuven en afgerond in 2017.

 • Onderzoek toont aan:

  4 minuten onafgebroken oogcontact verhoogt de intimiteit in je relatie! Om dit uit te testen werden 6 koppels, in verschillende stadia van hun relatie, gevraagd om het uit te proberen. Kijk het filmpje en laat je inspireren...

Wat cliënten over Rita zeggen:

 • "Luistert aandachtig"

  Rita is uitnodigend, luistert aandachtig, blijft neutraal, stelt vragen om dichter bij wederzijds verlangen en belangrijke persoonlijke waarden te komen. 

 • "Denkt in mogelijkheden"

  Rita voelt veel aan en denkt in mogelijkheden en vanuit liefde. Ze is vriendelijk en gastvrij. Een therapeut met een groot hart voor menselijke relaties, persoonlijke groei en ontwikkeling.